story about my life

life is very interesting n wonderful. there are numberless beautiful n attractive things. they make life interesting, meaningful n attractive. but there are many things also which are ugly n annoying. thus, life is a mixed affair. it is full of sweet, enjoyable n beautiful things. at the same time there are sufferings, diseases, troubles n tears. there are many things i like n many others which i dislike n hate. but all of this increase my knowledge n experience about my life.

current lighting updates buzz buzz:

selamat sejahtera semua.. ^^     mari la singgah2    

press the stop button if you want a quiet atmosphere in this blog

Saturday, 17 August 2013

resepi simple (yee mee tomyam)





kadang2 perut kita ni kelaparan time malam2 kan?
jd kalau blh kita nak makan something yg x perlu susah2
mcm fa, yee mee tomyam mmg yummy dan senang ;)


bahan2:

1. yee mee
2. stock pati tomyam (nak guna pes tomyam pun boleh)
3. fish ball
4. garam secukup rasa
5. stock pati ayam

cara2:

1. panaskan air dlm periuk kecil (sukatan air ikut kuah yg kita nak letak dlm mangkuk. so better letak satu mangkuk air)
2. letakkan separuh stock pati tomyam, separuh stock pati ayam, garam secukup rasa dan fish ball yg telah dipotong kecil
3. tunggu bila dah masak sikit dah blh rasa n tambah apa yg terkurang (cth: stock pati tomyam/ayam/ garam)
4. masukkan yee mee. tunggu sampai yee mee dah montel sbb dah kembang.
5. siapp =B






♥♥ terima kasih sudi membaca ^^ ♥♥

6 comments:

M Fizan said...

sedapnya! nak cuba nak cuba! ^_^

fa said...

M Fizan : harus mencuba :) mmg berbaloi2 ^^

Zamani Abe said...

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!

Mr.Superman said...

senang nya nk masak. :D mee berkuah mmg ramai suka.feberet tuu

Pykaa Pdott said...

Nmpak sedapnye sis . Nyum2 ^^

Hidayah Suhailee said...

wah.. mcm best je.. t try buat la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...