story about my life

life is very interesting n wonderful. there are numberless beautiful n attractive things. they make life interesting, meaningful n attractive. but there are many things also which are ugly n annoying. thus, life is a mixed affair. it is full of sweet, enjoyable n beautiful things. at the same time there are sufferings, diseases, troubles n tears. there are many things i like n many others which i dislike n hate. but all of this increase my knowledge n experience about my life.

current lighting updates buzz buzz:

selamat sejahtera semua.. ^^     mari la singgah2    

press the stop button if you want a quiet atmosphere in this blog

Tuesday, 28 June 2011

beg plastik

beg plastik? 
story pasal beg plastik, fa mesti teringat hari sabtu sbb hari sabtu kalau p kedai2 mesti x dpt beg plastik sbb itu adalah hari tidak berplastik~ 
kalau nk??
BAYAR 20 sen! heeww ;)

ok2.. berbalik kepada tujuan utama yg perlu diFOKUS~
 fa sebenarnya buat tittle beg plastik ni adalah sbb yg bersangkut paut dgn gebu~ 
haaa.. gebu lagi KAN? ^^


tapi apa kaitan beg plastik dgn gebu ? nk kata gebu suka shopping dgn bawa beg plastik mmg MELAMPAU tahap super saiya la an... harharhar.. ;D
MUSTAHIL!! fantasi2~ 
ok2.. tanpa membuang masa... fa rungkaikan kemusykhilan u all dgn memberi gambar~

knp mesti gambar? 
alaa.. ce try tgk dulu.. *ayat roomate time matrik dulu~
hehe..


tadaaawww~

 haa.. sbb ni la fa kata gebu ada kaitan dgn beg plastik!





 da tgk gebu di dlm beg plastik tu?
kebenaran: BUKAN fa yg letak ea~
muka gebu tgh redha je an? an an? so mmg xde berlaku PAKSAAN okey~ hee ;)

hehehe.. actually, gebu amat2 menyukai beg plastik!
seriously fa ckp... gebu akan masuk dlm beg plastik kosong n then tito dgn KHUSYUK dan tawaduknya~
mmg mencomel gebu ni au!

pernah satu hari tu, gebu hilang!!
puas cari... puas fa panggil2..
fa sampai nk nangis sbb takut gebu diculik!

then! tetiba fa nampak beg plastik bergerak2~
pelik KOT time tu =.="

n dgn selambanya muncul la gebu dari beg plastik tu dgn buat muka seposen..
gebu dtg dkt fa n buat muka minta makanan~
laa.. gebu da lapar sbb tu dia bangun~

GERAM miow miow time tu dgn gebu~
sbbnya puas fa panggil nama dia, tapi dia x sahut un.. bgn un x!
cis gebu~~ grrr~~
fa merajuk dgn gebu utk setengah hari..
hahaha! ingat dgn manusia je ke kita blh merajuk2 ni?
tidak2~~ dgn gebu boleh ea~

tp gebu tahu salah dia kot~
gebu asyik duduk sblh fa sambil gesek2~
dia minta maaf..
hee ;D
sygggggggggggg gebu au~

n lastly~
ni gambar gebu yg tgh tito dgn SENONOHnye.. ;)







♥♥ terima kasih sudi membaca ^^ ♥♥

17 comments:

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

fa said...

andrik mcvean: ok, i will.. n thx :)

al_hakim said...

kalau di maktab sy hari kamis..haha,,tak habis2 pasal gebu dia tu

fa said...

al_hakim: owh.. lain tempat lain hari rupanya.. hee :)

gebu comel oOo.. suka2! hehehe ;)

niena shopping2u said...

hehehe... tatau la sape yg jatuh lam longkang tu..
kucing tu cumelll!! dia mmg xsenonok.. org jowo ngmong.. "orak ado totokrono" ngerti

fa said...

niena shopping2u: alaa.. xnk bgtahu ke siapa gerangannya? hehehe..

yeayy.. gebu mencomel!! hee.. :) errr.. apa tu? apa tu? tidakkkk... kena buat google translate ni.. hee.. ;)

d'HeLL said...

isk isk...comelnya miaw....rasa nak picit2 je..hehehe.... dh mcm garfield dh..

SHAFIQ HASHIM said...

Erkk Comel Nye Kucing Tu..Erkk Meowww..

fa said...

d'hell: haaa.. akhirnya ada juga yg ckp gebu mcm garfield! hehehe.. mari2 buat jemaah dlm picit pp gebu~ ngee ;D

shafiq hashim: comel an gebu.. terima kasih.. hee :)

WuMing said...

Ada kaa kucing kena culik plak... tapi memang tension kan kalau haiwan kesayangan hilang... Masa kicik dulu WuMing dengan kakak menangis jugak bila haiwan peliharaan mati... hu..hu..hu..

fa said...

wuming: hee.. mana la tahu an.. tetiba gebu diculik akibat kecomelan yg dia selalu tunjuk~ hehehe.. tidak2~
a'ah.. mmg boleh nangis bila haiwan peliharaan kita dah x de.. fa pernah alami situasi tu.. sedihh..

qudwa said...

hoho...jgn biarkan kucing itu lalu kat ngan aq..

komfem aq culik...haha...comel giler siottt...XD

M Fizan said...

gebu minat beg plastik? wahhh..kim salam sayang kat gebu2 manja awww :D

fa said...

qudwa: tidakkkkk~ katakan laaa~~ hee..
haa.. gebu comel an!! sbb tu la fa takut kalau dia tiba2 hilang~ ngee ;D

m fizan: bagus gebu ni an~ nasib baik dia suka beg plastik~ kalau dia suka kapal terbang or kapal layar mmg trauma la fa an nk menyedia sekapal buat gebu tito~ kapal mainan boleh laa.. hee.. ;)
ok2.. fa da sampaikn salam syg m fizan dkt gebu~ dia kegembiraan bila diberitahu lantas membuat muka mencomel! hehehe ;D

sergeant keroro said...

comelnya!!!

eeee, takleh tengok kucing, rase nak peluk,hee~ :P

fa said...

sergeant keroro: an an!! gebu mmg mencomel au~~
fa sendiri x boleh tgk gebu.. sbb nnti mesti fa peluk dia kuat2 mcm peluk teddy bear~~ n gebu terpaksa la pasrah~~ hehehe ;D

i am ain said...

ahaaaa bestnyaa gebu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...