story about my life

life is very interesting n wonderful. there are numberless beautiful n attractive things. they make life interesting, meaningful n attractive. but there are many things also which are ugly n annoying. thus, life is a mixed affair. it is full of sweet, enjoyable n beautiful things. at the same time there are sufferings, diseases, troubles n tears. there are many things i like n many others which i dislike n hate. but all of this increase my knowledge n experience about my life.

current lighting updates buzz buzz:

selamat sejahtera semua.. ^^     mari la singgah2    

press the stop button if you want a quiet atmosphere in this blog

Monday, 18 July 2011

geli, geli~ hehehe..

ok.. antara byk2 binatang, serangga, atau makhluk2 yg ada dkt planet ni an.. ada x yg anda2 semua takut or geli gelaman? hee..

fa? ermm... fa geliiiiiiiiiiii sgt2 dgn l.i.p.a.n! aaaaaaaa.... geli, geli, geliiiiii... kaki dia bykk~~ n juga dgn kwn2 seangkatan n sewaktu dgn l.i.p.a.n tu... grrr~ contoh? contohnya u.l.ar, belut, ulat bulu, ulat gonggok, ulat tikar buruk, ulat2 n ulat triple.. *hahaha.. ok2.. ulat2 triple tu xde~ ^^


fa geli dgn semua tu.. eeee... boleh menggeliat2 badan fa bila tgk.. grr~

kalau nk tahu.. dulu2 time sekolah menengah.. kwn2 fa selalu usik fa dgn ulat tikar buruk yg terlampau over dos byk dkt kwsn sekolah fa tu..

pernah satu hari, diaorg pinjam dgn fa pemadam... n tgh fa khusyuk2 buat karangan tetiba kwn fa yg pinjam pemadam fa tu un ckp la yg dia nk pulangkn pemadam fa tu.. so fa un ckp la suruh letak je atas meja fa tanpa fa mengangkat muka fa.. *khusyuk oOoo.. 
lps tu dgn suara mcm mengade2 dia ckp yg dia nk fa tadah tgn sbb dia nk pulangkn dgn cara yg paling berhemah~ cis~~ hemah la sgt~~ 
tapi fa layankn je sbb time tu fa tgh tekun keluarkn idea utk mengarang.. so fa un tadah tgn fa n sekali lagi fa x pandang.. tgn kiri tadah, tgn kanan menulis, mulut minta maaf sbb keluar tgn kiri... n dia un letak la atas tgn fa.. fa dgn begitu yakin n confidentnya terus genggam n meneruskn aktiviti menulis2 tu.. 
haaa.. apa nk dikata an... tetiba x lama lps tu fa rasa ada benda yg bergerak2 atas tgn fa.. fa cuak kot... lps tu pandang tgn kiri fa n buka genggaman fa n ternampak la satu makhluk yg sungguh tetttt... 
"AAaaaaaaaaaaaaaaaa"... bergegar satu aras tu fa buat.. hahahaha... n fa campak la ulat tu.. n nk dijadikan cerita ulat tu termasuk dlm baju kwn lelaki fa yg mengusik fa td.. hahaha.. dia un apa lagi an.. terus buat tarian agogo dlm kelas tu... tergelak fa~ 
n end of the story dia buka baju sambil jerit "geli, geli, geliiiiiiiiii"... haaa... usik lagi fa an.. da kena balasan.. ngege..



♥♥ terima kasih sudi membaca ^^ ♥♥

18 comments:

fiq. said...

perg, sama lah,,,kalau u.l.a.r tu mmang tak boleh nak dibanyangkan, agak2nya kalau ade kat kite, boleh cramp kot :D

ulat ape yg fa gengam tu, seb baik bukan lipan, kalo lipan mau kene benti sek budak tu.

fa said...

fiq.: hehehe.. betul2..

ulat tikar buruk.. spesis mcm ulat gonggok tp warna itam2.. eee.. hehe :)

SyaFiq said...

aha,nice story fa...
like it...^^

fa said...

syafiq: hehe.. ^^

aimie amalina said...

adoi...hahahaha..memacm...kikiki..tapbyk2 kaki ni mmg..terase kaki kite plak yg byk...hehehe

fa said...

aimie amalina: ngeee... fa geli sgt2 bila tgk benda panjang2 n byk kaki.. grrr.. hehehe :D

Niena Pengembara Ilahi said...

lipan yg geli kt akak,. akak xgeli pn kt dia.. tpi bebanyak binatng, akak pling geli kt ular,, eee

fa said...

niena pengembara ilahi: hehe.. oooo.. lipan yg geli dkt kak niena ye? ngege..
haa.. ularrr.. eeeeee

WuMing said...

Tak baik woo buat kat orang macam tuu... WuMing paling tak selesa dgn Lintah, pacat dan seangkatan dgnnya.

Fezul Fadhley said...

hahahaha... cerita ni kan bab fa xkelakar.. tp bab terbalas dendam x sngja tu plak kelakar.. bleh plak kebetulan msuk bju dye... hahaha

fa said...

wuming: x baikkn kwn fa tu usik fa.. hehe..
owh.. pacat fa geli juga.. ngee.. :D

fezul fadhley: hehehe... tertiba boleh tercampak plak kat dlm baju kwn fa tu~ ngegege :D

Bro ahmad said...

dengan lipas ok ke? hahaaa gelii..geli dengan katak je,,

fa said...

bro ahmad: hehe.. lipas x pe.. dgn katak da x geli sbb dulu pernah kena bedah katak time form 5.. ngee :D

HaNa Hani said...

tu la..padan muke dah uh..dok ngusik lagi
haha
hana pown xsuke lipan n famili2 dier laa
gelii aiih
^_^

fa said...

hana hani: ngeee :D

merahitujambu said...

sy geli dengan cicak..eeeeuuuwww..lebek2..kalau dia jatuh tu rasa naik bulu roma..kegelian melanda...

fa said...

merahitujambu: gebu suka main tangkap2 cicak.. hehe.. :)

Shuk_ArChie said...

Huahaha kang dah kena balik... hehe cikgu ada ke dlm kelas? cikgu x marah? apa reaksi kwn2 lain? wah best kalau ada video dlm youtube!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...