story about my life

life is very interesting n wonderful. there are numberless beautiful n attractive things. they make life interesting, meaningful n attractive. but there are many things also which are ugly n annoying. thus, life is a mixed affair. it is full of sweet, enjoyable n beautiful things. at the same time there are sufferings, diseases, troubles n tears. there are many things i like n many others which i dislike n hate. but all of this increase my knowledge n experience about my life.

current lighting updates buzz buzz:

selamat sejahtera semua.. ^^     mari la singgah2    

press the stop button if you want a quiet atmosphere in this blog

Tuesday, 26 July 2011

terkurung

erm... fa x dpt nk update entri beberapa hari ni... jujur.. fa berdepan dgn beberapa masalah yg betul2 menguji diri fa sendiri... hanya kpd Allah tmpt fa mengadu... alhamdulillah hati da mula rasa tenang saat ni... ^^

ok... lupakan pada masalah fa.. ngee :D

oh yer... fa sebenarnya nk share something... pasal cerita terkurung... tapi sblm tu, anda2 semua pernah x merasai pengalaman terkurung? fa pernah au.. ngegege...

ckp pasal terkurung ni mesti ramai yg pernah terkurung dlm bilik an an? fa pun pernah terkurung dlm bilik time kecil2 dulu... tapi cerita terkurung yg fa nk cerita ni bukan dkt bilik biasa tau... tapi dkttt......


form 1... masa tu petang... lebih kurang dlm pukul 4 petang... fa masih lagi berada di kawasan sekolah sbb fa ada perjumpaan PBSM for junior2... lepas habis perjumpaan, fa pergi dkt tandas sbb tudung kotor terkena air milo yg x tersengaja ditumpahkn oleh someone... *oh entah mengapa fa lupa siapa yg menumpahkn~~ 
n dlm tandas yg tidak ada lampu n pintu utama yg rosak, fa just cuci tudung dgn tisu n air paip.. warna air milo x luntur tapi agak berkurangan berbanding sebelumnya.. n tgn fa berhenti menyental tudung yg agak separuh da basah tu n mata fa ligat memandang tong sampah.. *tisu yg da berjasa utk memudarkan warna milo dkt tudung fa tu haruslah dibuang kannn~~ ^^ 
oh2.. fa terlupa yg tong sampah ada di sudut penjuru belakang dlm tandas.. so tanpa membuang masa, fa un pergi ke belakang tandas.. n time tu juga fa dgr seseorg masuk dlm tandas dlm keadaan tergesa2 sambil berteriak "TUNGGU japp.. nak basuh tgn!!" n lps tu bunyi air dari paip mengalir deras n berhenti n BANGG!! 
erkkk? dgn muka yg sungguh kecuakan, hati fa terdetik.. "xkn dia tutup p.i.n.t.u tu"?  

dgn langkah yg longlai... fa jalan ke depan setapak demi setapak~~~ 
dan ternyata~~~ OH TIDAKKK~~~  

pintu tu tertutup rapi... tgn fa cepat je pulas2 tombol pintu tu.. tapi x bergerak pun! Aaaaaaaaa.... blok paling hujung teramat~~~~ siapa yg nak datang lagi?? 
TIDAkkkkkkkkkkkk~~~~ 
fa jerit seperti tarzan time tu... jerit panggil org suruh dtg tandas... "sesiapa saja~~~ ada org dalam tandas niiii... tolong buka pintuuu.... tolonggggggggggg"  *suara sungguh shahdu sambil berdayu2~ shalala
n cuba teka? ada yg nak dtg ke?? none adawww~~ *sob sob  

lps da puas fa jerit2 sampai serak suara dan menjadi seperti suara ROCK.. tetiba fa dgr ada suara org... "ada org ke?" 
ya Allah! gembiranya fa masa tu tau... cepat je fa sebut "ya ADA!" 
so dgn izin Allah, pintu tu dipecahkn n keluarlah fa dari tandas tu selepas 2 jam setengah terkurung dgn muka penuh INNOCENT teramat sambil tutup2 muka mencuba utk melakukan teknik penyamaran supaya tidak dikenali oleh sang hero!

 


p/s: lps dari hari tu fa xkn masuk tandas sorang2 ok~~ n yg paling penting... fa terpaksa menyorokkn muka fa selama beberapa minggu bagi tidak dipopularkan oleh abg senior yg menyelamatkn fa tu~~ hahaha.. :D









♥♥ terima kasih sudi membaca ^^ ♥♥

13 comments:

Atiqah Wadiah said...

eeuwww~tkot nyer syg t'kurung lam tandas :"(

fa said...

atiqah wadiah: mengerikan~~ seriously fa takuttt... hehehe

Qaseh dalia adelia said...

seb bek de org dtg kan

fa said...

qaseh dalia adelia: a'ah.. nasib baik sgt ada org dtg.. kalau x lagi lama la fa terkurung.. hee..

WuMing said...

Kesiannya... Tak bawa phone ker?..

fa said...

wuming: form 1... mana boleh bawa henset.. ngee :D

teha said...

lame nye.. 2 jam setengah kot.. cian faa :)

Shuk_ArChie said...

2 jam lebih terkurung dalam tandas! huaaa seram... tandas sekolah memang seram... huhu~ Nasib baik.. kalau x de sapa bukak maka bermalamlah fa dlm toilet...

fa said...

teha: lama an.. terpaksa bersandar dkt dinding sbb penat.. haus sbb jerit2..

shuk_archie: see.. seram kn! x dpt bayangkn kalau xde siapa dtg~~ huuu

Apple Zara said...

Agak agak abang senior tu hensem tak ? hehe :P

fa said...

apple zara: hehehe... seseorg yg agak popular time tu~ ngee ^^

Muaz Faris said...

wah..nice story, lama tak mengomen di sini..

WuMing said...

Opppsss sorry... he..he..he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...